The wishlist name can't be left blank

MADA83 voorzetfilters gebruiken op een Welch Allyn spirometer

 MADA83 voorzetfilters gebruiken op een Welch Allyn spirometer

In deze periode van Corona is het noodzakelijk om alle maatregelen te treffen of besmetting te voorkomen. Carfusion heeft voor het gebruik van spirometer een bacteriefilter dat u ook op de Welch Allyn Spirometer kunt gebruiken. Voordat u dat kunt doen, is er wel een aanpassing nodig om betrouwbare resultaten te kunnen garanderen.

Bacteriefilters voor Welch Allyn Spirometer

Als u de bacteriefilters wilt gaan gebruiken met Welch Allyn Spirometer heeft u nieuwe linerisatie-codes nodig voor in uw Cardo Perfect software. Deze nieuwe linerisatie-codes door Welch Allyn zelf ontwikkeld en getest en zijn nu leverbaar via onze servicedesk.

Aanvragen linearisatie-code

Stuur een mail naar onze Technische dienst ([email protected]) met het verzoek in het onderwerp voor een linearisatie-code ivm MADA voorzetfilter. Vermeld ook de lot-code(s) van uw bestaande flow transducers. (Deze staat vermeld op de witte stikker van de transducer doos)
Heeft u meerder flow transducers doosjes hebben staan met verschillende lotnummers, dan moet u dier ook vermelden in de email.

Wat doet u met de linearisatie-code U ontvangt van Welch Allyn een linearisatie-code in het antwoord op uw mail. Deze code kunt u dan invoeren in de Cardio Perfect Spiroperfect software , en vervolgens dient u dan het kalibratie procedure opnieuw te starten compleet met mondstuk en met voorzetfilter. Na de procedure is de spirometer klaar voor gebruik.

(Tip - schrijf deze ontvangen linearisatie-code ook gelijk met een dikke stift de op de flow transducer doos)

Linearisatie-code in Cardio Perfect invoeren

De code die u van de service desk heeft ontvangen moet in u invoeren in Cardio Perfect. (zie een voorbeeld onderaan dit artikel). De scherm kunt u vinden bij de functie 'Calibratie" in de spirometrie gedeelte in de applicatie. U voert de code in in plaats van de lotcode die op de verpakking van flow transducers staat. Let er dat als u een nieuwe verpakking opent dat u de lot code aanpast in de software. U dient dan de code in te vullen die u van Welch Allyn geeft gehad en die correspondeert met de lot code op de verpakking.

Waarom een linearisatie-code

Als u met de MADA voorzetfilter gaat werken veroorzaakt dit filter een extra(lichte) weerstand in de luchtstroom die het eindresultaat beïnvloed. De code zorgt er voor dat deze weerstand gecompenseerd wordt in de berekening van in de uitslag.

Let op: Neem nooit een spirometrie test af met een bacteriefilter zonder dat u de linerisatie-code heeft aangevraagd en een calibratie opnieuw heeft uitgevoerd

Veilig gebruik van MADA voorzetfilters

Gebruik voor elke nieuw patient een nieuw bacterie filter en pas ook even uw Spiro protocol aan! En de MADA voorzetfilters zijn nu niet meer weg te denken (Covid), dit is ook de enige betrouwbare- veilige methode om een spirometrie meeting te kunnen uitvoeren.

Gerelateerde producten