The wishlist name can't be left blank

Er is LED en er is LED hq

Er is LED en er is LED hq

Ongeacht het type medisch onderzoek, niets is belangrijker dan een eenduidige diagnose - zo vroeg mogelijk en met maximale precisie. En dat vereist de best mogelijke verlichting. Leds vestigen zich in steeds meer toepassingen, maar niet alle leds zijn gelijk.

Heine heeft een nieuwe norm gesteld die stelt dat alleen het beste goed genoeg is, van materiaalkeuze tot verwerking, van lichtintensiteit tot dimbaarheid en van thermisch beheer tot een zo hoog mogelijke kleurweergave-index.

Dat noemen we LED in Heine-kwaliteit - of LEDHQ.

We hebben drie corresponderende criteria: hoe nauwkeurig en homogeen de verlichting in een onderzoeksruimte is, hoe nauwkeurig kleuren worden gereproduceerd bij het kijken door het instrument en hoe lang LED-verlichting werkt met absoluut constante kwaliteit.

Verlichting

Elk instrument met LEDHQ is zo ontwikkeld dat het een optimale verlichting levert voor de betreffende toepassing. Afhankelijk van de toepassing is het instrument vooraf ingesteld of kan de helderheid traploos worden aangepast. Bij een oogheelkundig onderzoek kan bijvoorbeeld de patiënt met de laagst mogelijke helderheid worden onderzocht, maar kan toch de best mogelijke diagnose worden gesteld.

In 2018 werd de traploos instelbare 3-100% helderheidsregeling voor alle dimbare BETA LEDHQ-instrumentkoppen ontwikkeld waarmee het licht van de LEDHQ homogeen en gelijkmatig over het hele gezichtsveld verdeeld wordt. Het resultaat is een gelijkmatig verdeelde verlichting van rand tot rand, zonder storende reflecties, schaduwen, heldere of donkere vlekken.

Kleurgetrouwheid

De kleurweergave-index (CRI) laat zien hoe nauwkeurig kleuren worden weergegeven in vergelijking met daglicht. Heine LEDHQ-instrumenten behalen uitzonderlijk hoge CRI-waarden om ervoor te zorgen dat de gebruiker de kleuren bij elk onderzoek ziet zoals ze zijn - voor een absoluut betrouwbare en nauwkeurige diagnose. Rood is rood, blauw is blauw.

Levensduur

Levensduur Dankzij een speciaal thermomanagement, gebaseerd op het gebruik van speciale materialen zoals keramiek, warmtegeleidende folies en aluminium koellichamen, functioneert de LEDHQ altijd in het optimale temperatuurbereik. Dit garandeert consistent uitstekende prestaties en een onbeperkte levensduur.

Als gevolg hiervan zijn onze LEDHQ-instrumenten vrijwel onderhoudsvrij, aangezien de lichtbron niet meer hoeft te worden vervangen. Het hoge rendement van de LEDHQ en het lage energieverbruik verlengen ook de bedrijfstijd en de levensduur van de batterij en dragen zo bij aan de levenscyclusanalyse van onze instrumenten.

Voorkomen is beter dan genezen

Om ervoor te zorgen dat lichtbronnen veilig worden gebruikt, worden alle onze producten uitgebreid getest op het beoogde gebruik en worden de eisen vastgelegd in de relevante normen. Allemaal in het belang van de arts en de patiënt natuurlijk. Dit is ook een kenmerk dat Heine instrumenten onderscheidt, omdat dergelijk gedrag lang niet bij alle marktpartijen voorkomt.

Gerelateerde producten
  1. Heine Delta One Editie Black-Silver
   Heine Delta One Editie Black-Silver
   Excl BTW € 1.059,00
   € 1.281,39
  2. Heine Delta One Editie White-Silver
   Heine Delta One Editie White-Silver
   Excl BTW € 1.194,96
   € 1.445,90
  3. Heine Delta 30 met Hard Case
   Heine Delta 30 met Hard Case
   Excl BTW € 1.449,00
   € 1.753,29
  4. Heine mini-c LED onderzoekslampje
   Heine mini-c LED onderzoekslampje
   Excl BTW € 57,62
   € 69,72