The wishlist name can't be left blank

Hoe hecht je een wond met huidlijm

Hoe hecht je een wond met huidlijm

Medische huidlijm is geschikt voor het sluiten van schone, acute (snij)wonden. Het lijmen is pijnloos, snel en gemakkelijk. De huidlijm is in één laag aan te brengen en goed te doseren en het afdekken van de wond is niet noodzakelijk.

Er mag na behandeling gewassen of gedoucht worden. Voordeel van deze behandeling is dat achteraf geen hechtingen hoeven te worden verwijderd. Bovendien geeft geplakte wond met huidlijm een betrouwbare wondsluiting met een mooi cosmetisch resultaat.

Een gelijmde wond die behandeld is met medische hechtlijm hoeft niet afgedekt te worden en kan in de lucht drogen. De geplakte wond moet gedurende vijf dagen droog gehouden worden, echter kan kortdurende blootstelling aan water geen kwaad. Het korstje mag niet worden losgekrabd. Zonlicht kan zorgen voor overmatige littekenvorming, stel het wondje zo min mogelijk bloot aan zonlicht.

De oplossing voor wondsluiting

De plek van de wond moet schoon en droog zijn voordat lijm wordt aangebracht. Zorg ervoor dat de wondranden gemakkelijk kunnen worden benaderd.

Draai de applicatortip rechtsom op de buis met schroefdraad totdat de applicator vastzit en op de buis zit. De applicator zal het foliemembraan op de buis doorboren zodra deze is geplaatst en de lijm zal kunnen stromen.

Houd de Micro tube-tip naar beneden. Knijp voorzichtig vanaf de onderkant in de tube totdat de lijm zichtbaar wordt door het applicatorapparaat. Houd het apparaat niet richting de patiënt af totdat u klaar bent om de lijm aan te brengen.

Terwijl u de huidranden benadert, brengt u de huidlijm aan door zacht en continu in de tube te knijpen terwijl u de lijm gelijkmatig over de wond verspreidt. Blijf de wondranden beide vasthouden totdat de lijm plakkerig wordt - dit is meestal binnen 20 seconden. Maak een gladde en gelijkmatige lijm laag.

Zodra de kleefstof volledig niet plakkerig is kunt u de plek bedekken met een secundair verband. Als er een secundair verband wordt gebruikt, breng dit dan NIET aan op het klevende gebied totdat het volledig plakvrij is. Aanbrengen terwijl het plakkerig is, kan resulteren in het verwijderen van de lijm bij het verwijderen van het secundaire verband en mogelijk tot uitholling van de wond.

Gooi de tube van de huidlijm na gebruik weg volgens het normale protocol.

Related Posts
 1. 5 aanbevelingen voor correct stethoscoop gebruik 5 aanbevelingen voor correct stethoscoop gebruik In het dagelijks gebruik is de stethoscoop een belangrijk instrument in de eerstelijns zorg. Om er voor te zorgen dat u probleemloos gebruik kan maken van ...
 2. 6 stappen om een oorspuit te reinigen 6 stappen om een oorspuit te reinigen Een oorspuit is een belangrijk instrument in een praktijk of kliniek. Desinfectie en reinigen zijn essentieel voor het juiste gebruik bij patiënten. Dit z...
 3. 24-uurs bloeddrukmetingen 24-uurs bloeddrukmetingen De 24 uurs-bloeddrukmeting, ook wel ambulante bloeddrukmeting (ABPM) genoemd, is een onderzoek waarbij de bloeddruk over een langere periode wordt gemeten....
 4. Hoe moet je een naaldencontainer veilig gebruiken Hoe moet je een naaldencontainer veilig gebruiken Naaldcontainers zorgen een veilige en contactloze afvoer van spitse en scherpe medische benodigdheden mogelijk, zoals gebruikte naalden, scalpels, wegwerpi...
Gerelateerde producten
  1. Histoacryl huidlijm blauw 0.5ml
   Histoacryl huidlijm blauw 0.5ml
   Excl BTW € 24,00
   € 26,16
  2. Dermabond huidlijm
   Dermabond huidlijm
   Excl BTW € 20,95
   € 22,84
  3. Truglue huidlijm 0.3ml 10
   Truglue huidlijm 0.3ml 10
   Excl BTW € 219,00
   € 238,71
  4. Truglue huidlijm 0.3ml 25
   Truglue huidlijm 0.3ml 25
   Excl BTW € 449,00
   € 489,41
  5. Truglue huidlijm 0.3ml
   Truglue huidlijm 0.3ml
   Excl BTW € 75,00
   € 81,75
  6. Klinion Klinibond huidlijm 0.5 gram
   Klinion Klinibond huidlijm 0.5 gram
   Zie art. 15747
   als alternatief.
  7. Liquiband
   Liquiband Optima huidlijm 0.5 gram
   Zie art. 15730
   als alternatief.
  8. Histoacryl huidlijm kleurloos 0.5ml
   Histoacryl huidlijm kleurloos 0.5ml
   Excl BTW € 24,00
   € 26,16
  9. Histoacryl Octyl huidlijm 0,5ml
   Histoacryl Octyl huidlijm 0,5ml
   Excl BTW € 291,31
   € 317,53
  10. Histoacryl Octyl huidlijm 1ml
   Histoacryl Octyl huidlijm 1ml
   Zie art. 15606 of art. 15744
   als alternatief.