The wishlist name can't be left blank

Engels pluksel gebruiken bij smetten

Engels pluksel gebruiken bij smetten

Door smetplekken of smetten ontstaan er op de huid lokale oppervlakken met roodheid aan beide zijden van de plooi. Daarnaast kan er verweking van de huid, scheurtjes, erosies, een nattende huid of korstvorming ontstaan. Meestal kunnen smetplekken goed behandeld worden door het aanbrengen van een verzorgende, indrogende zalf zoals zinkolie of zinkzalf.

Wat zijn smetplekken of smetten

Smetplekken of smetten is een ontstekende huidaandoening die in huidplooien zit, vooral de plooien onder de borsten, in de liezen en tussen de tenen. Smetplekken of smetten wordt vooral gezien bij mensen met overgewicht, diabetici en mensen die langdurig bedlegerig zijn. Ook bij baby's komt smet regelmatig voor, en staat het beter bekend als luiereczeem.

Waardoor ontstaan smetplekken

Smetplekken of smet is een gevolg van huid-op-huid contact, warmte, vochtigheid en wrijving. Eén of meerdere van de volgende factoren of omstandigheden zorgt voor een verhoogd risico op smetplekken:
 • overgewicht;
 • langdurig bedlegerig;
 • hogere lichaamstemperatuur;
 • oudere leeftijd;
 • vrouwelijk geslacht;
 • verminderde weerstand;
 • een vochtige huid als gevolg van transpiratie of incontinentie;
 • diabetes;
 • minderdere persoonlijke hygiëne;
 • eerder smetplekken hebben gehad.
 • Hoe voorkom je smetplekken

  Voorkom huid-op-huid contact door het dragen van ondersteunende kleding. Draag goed sluitende, niet knellend ondergoed (bijvoorbeeld met pijpjes), een katoenen BH en eventueel eerst een katoenen hemd of t-shirt en daaroverheen de BH. Mannen kunnen een suspensoir dragen. Draag verder een katoenen pyjamabroek in plaats van nachtjapon. Voorts is het aangewezen om tussen de huidplooien scheurlinnen of non-woven gaas aan te brengen en deze materialen moet je vervangen als ze vochtig worden of ten minste tweemaal daags.

  Engels pluksel gebruiken

  Voorkom huid-op-huid contact door een stuk Engels Pluksel tussen de huidplooien te plaatsen. Houd huidplooien droog en voorkom overmatig transpireren. Een goede huidverzorging is van essentieel belang. Het wordt aangebracht met de ruwe zijde op de huid in de huidplooien. Het wordt dan gebruikt als 'zalflap' voor het afdekken van zalf op bijvoorbeeld ontstoken plekken. Altijd de geruwde pluizige zijde (met of zonderzalf) op de huid aanbrengen.

  Waar koop je Engels pluksel ?

  1. Klinitulle 10 x10cm steriel Klinitulle 10 x10cm steriel
   Klinitulle 10 x10cm steriel
   Excl BTW € 5,25
   € 5,72
  2. Mesitran honingzalf tube 20 gram Mesitran honingzalf tube 20 gram
   Mesitran honingzalf tube 20 gram
   Excl BTW € 10,15
   € 12,28
  3. Mesitran L soft wondgel 15 gram Mesitran L soft wondgel 15 gram
   Mesitran L soft wondgel 15 gram
   Excl BTW € 10,60
   € 11,55
  Daxtrio is een leverancier in verbandmiddelen en kan u helpen met een range aan producten in het zalfkompressen assortiment. Snel geleverd op de volgende werkdag. Heeft u vragen over het product, ons verkoop team zit voor u klaar. Voor vragen over de medische behandeling kan u contact opnemen met een arts.

  Gerelateerde producten
   1. Klinitulle 10 x10cm steriel
    Klinitulle 10 x10cm steriel
    Excl BTW € 5,25
    € 5,72