The wishlist name can't be left blank

24-uurs bloeddrukmetingen

24-uurs bloeddrukmetingen

De 24 uurs-bloeddrukmeting, ook wel ambulante bloeddrukmeting (ABPM) genoemd, is een onderzoek waarbij de bloeddruk over een langere periode wordt gemeten. Om uw bloeddrukwaardes over de dag en de nacht te volgen heeft een huisarts ambulante bloeddrukmeting afnemen. Zo wordt een betrouwbaar beeld van uw gemiddelde bloeddruk over 24 uur verkregen. De volgende instructies komen van huisartsopleiding.nl

Als je een 24-uurs bloeddrukmetingen wilt gaat afnemen bij een patient heb je de volgende zaken nodig. Een ambulante bloeddrukmeter (ABPM), goed opgeladen batterijen of accu, 3 verschillende maten bloeddrukbanden, folders met voorlichting, dagboekjes voor het bijhouden van de activiteiten en een centimeter.

Voorbereiding

Manchetten ABPMVraag de patiënt van te voren de folder over de voorlichting van 24uur metingen door te lezen en eventuele vragen op te schrijven.
Leg vooraf de procedure uit en beantwoordt vragen.
Bespreek met de patient de meetfrequentie: het apparaat herhaalt de meting zo nodig na enkele minuten.
De patiënt moet de arm tijdens de meting stilhouden met de manchet ter hoogte van het hart. Bewegingen kunnen meting laten mislukken
De patiënt mag gewoon alles doen, maar topsporten is uitgesloten.
’S nachts kan de meter gewoon aangehouden worden, adviseer dat de meter mag onder het kussen of op het bed gelegd kan worden.
De meter bestaat uit complexe electronica mag niet nat worden: de patiënt kan niet douchen. Maak met de patient afspraken over eventuele schade.
Leg de patiënt duidelijk uit hoe de activiteiten op te schrijven in het dagboekje.

De ABPM aansluiten

Contoleer of de batterijen of accu voldoen spanning hebben op 24 uut werking te kunnen garanderen
Laat de patiënt 3-5 minuten zitten in een rustige ruimte; breng de patiëntgegevens in.

Meet de bloeddruk met een gewone bloeddrukmeter aan beide armen:

 • gebruik bij een links-rechtsverschil van > 10 mm Hg de arm met de hoogste druk
 • gebruik bij een links-rechtsverschil van < 10 mm Hg de niet-dominante arm

Meet de omvang van de bovenarm en gebruik de bijpassende manchet.
Sluit de ambulante meter aan en wacht op een meting om de meter te controleren en de patiënt extra instructies te geven.
En maak een afspraak na 24 uur om te meter af te koppelen en uit te lezen.<>br> Druk een overzicht van de metingen en de curve af op scherm of papier.

Ambulante 24-uurs bloeddrukmeting beoordelen

Beoordeel eerst de betrouwbaarheid van het uitgevoerde onderzoek, tenminste 70% van de metingen moet geslaagd zijn: overdag meer dan 14 metingen en ’s nachts meer dan 7 metingen.
Beoordeel de curve met gebruik van de gegevens uit het dagboekje. Bij een Welch Allyn ABPM kunt u de uitslag in uw computer in lezen door middel van Cardio Perfect en daar beoordelen en eventueel in het elektronisch patiënten dossier zetten.
Beoordeel elke ambulante bloeddrukmeting opnieuw systematisch.

Reinigen

Alleen de manchet behoeft medisch reiniging, zorg voor het behoud van het materiaal voor de juiste reiniging producten.

Advies over uw ambulante bloeddrukmeter

Voor advies over de aanschaf of gebruik van uw 24uurs bloeddruk meter kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze support afdeling.

Related Posts
 1. 5 aanbevelingen voor correct stethoscoop gebruik 5 aanbevelingen voor correct stethoscoop gebruik In het dagelijks gebruik is de stethoscoop een belangrijk instrument in de eerstelijns zorg. Om er voor te zorgen dat u probleemloos gebruik kan maken van ...
 2. 6 stappen om een oorspuit te reinigen 6 stappen om een oorspuit te reinigen Een oorspuit is een belangrijk instrument in een praktijk of kliniek. Desinfectie en reinigen zijn essentieel voor het juiste gebruik bij patiënten. Dit z...
 3. Hoe moet je een naaldencontainer veilig gebruiken Hoe moet je een naaldencontainer veilig gebruiken Naaldcontainers zorgen een veilige en contactloze afvoer van spitse en scherpe medische benodigdheden mogelijk, zoals gebruikte naalden, scalpels, wegwerpi...
 4. Hoe lees je Combur urine teststrip af Hoe lees je Combur urine teststrip af Urineonderzoek is een diagnostische test die medische professionals gebruiken om verschillende soorten gezondheidsstoornissen op te sporen. Met deze analys...
Gerelateerde producten
  1. Microlife WatchBP O3 ABPM bloeddrukmeter AFIB
   Microlife WatchBP O3 ABPM bloeddrukmeter AFIB
   Excl BTW € 1.799,00
   € 2.176,79
  2. Microlife Watchbp O3 ABPM 24-uurs bloeddrukmeter
   Microlife Watchbp O3 ABPM 24-uurs bloeddrukmeter
   Excl BTW € 1.662,96
   € 2.012,18
  3. Welch Allyn ABPM 7100 ambulante bloeddrukmeter
   Welch Allyn ABPM 7100 ambulante bloeddrukmeter
   Excl BTW € 2.399,00
   € 2.902,79
  4. Microlife WatchBP bloeddrukmeter 30min + Afib
   Microlife WatchBP bloeddrukmeter 30min + Afib
   Excl BTW € 778,96
   € 942,54