Daxtrio verkoopt geen Terumo

Sinds 2012 verkoopt Daxtrio medische producten geen injectie producten van Terumo meer. Vanwege het gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit van Terumo werd in 2012 het injectiemateriaal van Terumo uit het assortiment van Daxtrio verwijderd. Omdat kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staat bij Daxtrio kiezen wij alleen voor de beste leveranciers. 


Op 23 maart kwam via het programma EenVandaag naar buiten dat er lang bekend was dat bij injectienaalden van Terumo resten van epoxylijm in het bloed kunnen komen. De inspectie is een onderzoek gestart naar Terumo en experts vinden dat de productie gestaakt moet worden.

 

Jaarlijks zouden miljoenen van deze naalden worden gebruikt in ziekenhuizen en voor vaccinaties van jonge kinderen. Hoe schadelijk dit is, is vooralsnog onbekend. De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt dat EenVandaag, dat al sinds december jl. met de zaak bezig is, informatie heeft achtergehouden. Zo vroeg de inspectie naar eigen zeggen herhaaldelijk om contact met de klokkenluider, maar dit is niet gelukt.