De maatschappelijke missie van Medline is het creeeren van bewustzijn rondom de preventieve zelfcontrole op borstkanker en daarmee het leven van patienten en mensen te verbeteren.

Bij de lancering van de campagne “breast cancer awareness” heeft Medline in 2009 een speciale roze handschoen op de markt gebracht. Deze komt in plaats van de standaard paarse handschoen en is bedoelt om aandacht te vestigen op borstkanker preventie.

 

Pink Glove foto wedstrijd

Dit jaar heeft medline een Pink Glove fotowedstrijd georganiseerd om meer aandacht rondom borstkanker te vragen. De bedoeling is om op een creatieve manier de rose handschoenen van Medline in op foto te zetten

 

Via de Pink Glove Facebook pagina kan je mee oordelen over in ingezonden foto's en stemmen op de deelnemers in deze competitie.

 

 

Pink glove handschoenen

Daxtrio medische producten herkent zich in de maatschappelijke missie van Medline verkoopt al jaren als enige in Nederland de Generation Pink vinyl handschoenen. Latex allergie is en blijft voor veel medisch personeel een belangrijk thema. De Generation Pink Vinyl handschoen is een huidvriendelijk alternatief voor type I- en type IV-allergiepatiënten, omdat deze handschoen vrij is van latexeiwitten en chemische procesversnellers.

Bestel hier Generation Pink vinyl handschoenen poedervrij