Op 24 maart 2015 heeft Welch Allyn de nieuwe versie van Cardio Perfect uitgebracht. Een versie met belangrijke verandering voor de spirometrie, aanpassingen voor de nieuwe APPM-7100 en enkele bug fixes.

 

Nieuwe Spirometrie referentie

GLI Met betrekking tot de spirometrie is de nieuwe referentie ‘GLI2012’ toegevoegd bij de referenties. Een referentie die aangeraden wordt door door 6 grote internationale organisaties van longartsen: ERS, ATS, Australianand New Zealand Society of Respiratory Science,Asian Pacific Society for Respirology, Thoracic Society ofAustralia and New Zealand, en de American College ofChest Physicians.

Alle Spirometrie normen die tot nu toe ontwikkeld zijn het resultaat van de regionale epidemiologische studies: bijvoorbeeld: ECCS in Europa, maar ook aparte normen voor Zweden, Finland, Noorwegen, Oostenrijk, enz, en ook aparte pediatrische normen. Er zijn typische belangrijke voorspelling verschillen als een pediatrische patiënt verhuist naar een volwassen norm, omdat de formules zijn totaal verschillend. De Global Lung Initiative (GLI) lost deze problemen door samenvoeging van de resultaten van vele studies over de hele wereld en het creëren van een norm die universele toepasbaarheid heeft.

 

De GLI kan toegepast worden op patiënten van 3- 95 jaar. Er is geen extrapolatie nodig voor de resultaten. Er zijn geen onderbrekingen meer wanneer de leeftijd van een patiënt verandert, en het lost het probleem op als en patiënt naar een volwassen norm overgaat. De GLI norm raad ten zeerste af om de ‘fixed% predicted’ te gebruiken bij de interpretatie. CPWS gebruikt standaard de LLN norm als deze voorhanden is CPWS maakt al gebruik van norm gedefinieerde LLN, doorgaans gedefinieerd als de 5e percentiel: 95% van de bevolking moet in staat zijn om beter te zijn dan die LLN doen. Om artsen te helpen met het bepalen van de verhouding in de meting van de patiënt versus normale populatie, suggereert GLI het gebruik van de z-score: hoeveel standaardafwijking is waar patiënt vanaf voorspeld. At LLN, z-score = -1.645.

 

ABPM 7100De ABPM-7100 is een nieuwe ABPM-apparaat met de mogelijkheid om uit te breiden naar andere BP-gerelateerde metingen in de toekomst: Centraal BP (CBP) geeft beter het verband aan met hoge bloeddruk dan brachiale BP. Pulsgolf analyse (PWA) voorziet arteriële stijfheid maatregelen die mogelijk worden gebruikt voor de beslissing welke categorieën HTN geneesmiddel gebruikt voor de individuele patiënt. Beide uitgebreide functies vereisen speciale HMS software. CPWS ondersteunt alleen standaard ABPM.

 

Bugfixes


Afdrukken: opgelost is issue waarbij een foutmelding kwam bij het automatisch rapporten af drukken en met FileLink PDF te genereren wanneer er te veel formaten werden geselecteerd.

 

FileLink: opgeloste foutmelding voor XML-uitvoer op spiro testen met meerdere norm extrapolaties.

 

SCP export: probleem opgelost dat verhinderd HR en QTc om gelezen te worden door een aantal externe systemen.

 

Stress: probleem opgelost waarbij protocol van hold-knop en de hold-status in het protocol niet overeenkomen.

 

Wilt u Cardio Perfect workstation 1.6.6 bestellen? Neem contact op met onze technische afdeling via 088 111 7 666

Wilt u upgraden, neem contact op met de servicedienst van Daxtrio, de ICT engineers kunnen op afstand tegen en scherp tarief uw systeem updaten en fine-tunen zodt u opitmaal gebruik maakt van Cardio Perfect Workstation.