Op 29 september is het Dress Red Day. De Hartstichting roept iedereen op om die dag iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

 

Hart en vaatziekte

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen.

 

Campagne HartenVrouw

Dress Red Day is al jarenlang de laatste dag van de vrouwencampagne van de Hartstichting.
In de campagne van 2016 staat de HartenVrouw centraal. Een HartenVrouw accepteert niet dat hart- en vaatziekten nog steeds doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen. Vanaf 8 september komen de HartenVrouwen in actie en roepen ze andere vrouwen via social media op om mee te strijden.

 

Meer onderzoek naar het vrouwenhart

De Hartstichting vraagt met Dress Red Day en HartenVrouwen aandacht voor meer onderzoek naar het vrouwenhart. Dit is hard nodig.

De meeste diagnose- en behandelmethoden zijn in het verleden alleen getest op mannen. Nu blijken de symptomen bij vrouwen anders te zijn als die van mannen. De Hartstichting wil nu meer onderzoek naar het vrouwenhart. We willen dat hart- en vaatziekten bij vrouwen net zo goed herkend en behandeld worden als bij mannen.


Doe mee met Dress Red Day van de Hartstichting