Ik krijg nooit griep.

Geen griepprik halen is eigenlijk net zo veilig als in de auto geen gordel te dragen omdat je nog nooit een aanrijding hebt gehad.1 op de 10 mensen loopt het risico om griep te krijgen als ze niet gevaccineerd zijn. Medewerkers in de gezondheidzorg hebben evenveel kans om griep op te lopen als mensen die veel contact staan met mensen.

 

Griep is helemaal niet zo erg.

Het probleem met de term griep is dat dit woord wordt gebruikt voor allerlei virusziekten die koorts veroorzaken. Echte influenza maakt slechts 15 procent uit van alle griepachtige ziekten, behalve bij griepepidemieën, dan is het meer dan de helft. Artsen doen aan dit foute woordgebruik mee. Jaarlijks sterven er in Nederland honderden personen aan influenza of de gevolgen daarvan.

 

Ik heb maar een kleine kans om griep te krijgen.

Klare onzin. Iedereen die ademt heeft kans om griep te krijgen. De virussen muteren constant en als je afweer tegen griep toevallig berust op eerdere griepinfecties, dan kun je bij weer een mutatie weer gewoon vatbaar worden.

 

Alleen oude mensen krijgen griep.

Iedereen kan griep krijgen, maar sommige mensen zijn kwetsbaarder dan anderen: kleine kinderen, bejaarden en en mensen met bepaalde aandoeningen. Als diabetici, long- en hartpatiënten griep krijgen, hebben ze een veel hogere kans om te sterven danl gezonde personen. Wat betreft zwangeren, door nauwkeurig de gegevens van ruim een Amerikaans onderzoek te bestuderen tegen griep waren ingeënt, kon men concluderen dat in de gevaccineerde groep de sterfte van het kind vlak voor, tijdens of na de geboorte gehalveerd werd. Ouderen hebben vaak wel een griepvaccinatie gehad, maar worden toch niet zo goed beschermd, dat is een extra reden om te zorgen dat ze niet in een ziekenhuis of verpleeghuis besmet kunnen worden.

 

De griepvaccinatie is erger dan de ziekte.

De ziekte waar het om gaat veroorzaakt minstens een week koorts, spierpijnen en een vervelende hoest. En het gaat niet om jouw griep, maar om de griep van verzwakte patiënten die aan jouw zorgen zijn toevertrouwd.

 

Ik ben vorig jaar al ingeënt.

Ik heb dit jaar geen vaccinatie nodig. Onzin. De griepvirussen muteren voortdurend, en het is al lastig genoeg om te zorgen dat het vaccin de versies van de virussen bevat die waarschijnlijk in het komende jaar voor het ongemak gaan zorgen.

 

Ik heb een keer het griepvaccin gehad, en toen kreeg ik toch griep.

Er zijn veel virussen die griepachtige verschijnselen veroorzaken maar dat zijn geen influenzavirussen. Heel misschien heb je inderdaad griep gehad, maar je moet bedenken dat het griepvaccin onmogelijk tegen alle toekomstige varianten kan beschermen. Je kans om in het komende jaar griep gevelt te worden, daalt van 10% naar 2%, maar helaas niet naar 0%.

 

Het griepvaccin is te duur.

Het is maar wat je duur noemt. Het kost tussen de 25 en 40 euro plus eventuele kosten om de prik door de huisarts te laten zetten; bovendien vergoeden veel werkgevers in de gezondheidszorg de kosten.

 

Hoe meer griepprikken er geven worden, des de groter de kans op prikaccidenten

Nee onzin. Als gevolg van een wijziging in het Arbeidsomstandighedenbesluit dat stelt dat gebruik van veiligheidsnaalden verplicht is om prikaccidenten zoveel mogelijk te voorkomen, moeten de griepvaccins gegeven worden met veiligheidsnaalden.

 

Ik geloof niet in het griepvaccin.

Geloof is voor in de kerk, en algemener voor de situatie dat men geen bewijzen heeft.

 

Het griepvaccin is het product van een samenzwering, die

- microscopische robots en RFID-chips probeert te injecteren,
- om zo iedereen te voorzien van het merkteken van het Beest uit Openbaring 13:16,
- van de industrie om meer veiligheidsnaalden te kunnen verkopen,
- de ziekenhuisbedden gevuld en de ziekenhuizen rendabel te houden,
- de zakken van Big Pharma te spekken en indirect van alle trawanten van Big Pharma,
- er voor zorgt dat er meer Telsell en RTL 9 gekeken kan worden overdag,


Tja, als u dit denkt, hoort u in een gesloten inrichting, niet als gezondheidsmedewerker, maar als patiënt.