The wishlist name can't be left blank

Mondmasker FFP2 KN95 gecertificeerd

Mondmasker FFP2 KN95 gecertificeerd

Een mondmasker wordt gedragen met als doel het beschermen tegen virussen en schadelijke stoffen. In de anderhalf metersamenleving waar we momenteel in leven is een mondmasker geen overbodige extra om uzelf te beschermen tegen het Covid-19 virus. Naarmate de tijd vordert worden de maatregelen steeds meer versoepeld, maar dit neemt niet weg dat een mondmasker nog steeds gedragen moet worden. Of dit nu in het openbaar vervoer is of in een ziekenhuis.

Wat is een FFP2 masker?

FFP staat voor Filtering Face Piece. Het tweede type, FFP2 is een masker dat volledig aansluit op het gezicht. Het is mogelijk om een masker met of zonder ventiel te hebben. Kleine deeltjes kunnen hierdoor niet binnen in het masker komen en zo blijft u veilig tegen virussen en andere bacteriën. Het FFP2 mondmasker is zo gemaakt dat hij nu ook langer gebruikt kan worden. Dit is grondig getest door een officieel, Nederlands testinstituut en met een KN95 certificatie bevestigd. Het masker zal wel gesteriliseerd moeten worden met waterstofperoxide wat ervoor zal zorgen dat de vorm van het product behouden wordt. Op deze manier worden ook de schadelijke deeltjes die niet binnen mogen komen buitengehouden.

Juist gebruikswijze van het mondmasker

Voor het gebruik van de FFP2 maskers is het van belang om te weten wat de juiste gebruikswijze is van het product. Het is overduidelijk dat het mondmasker correct aangebracht en gedragen moet worden voor het gewenste effect. Het is van belang dat het FFP2 mondmasker op wordt gedaan voordat de kamer met het, desbetreffende virus, betreed wordt.

Het FFP2 masker kan maar een bepaalde tijd gedragen worden voor deze vervangen moet worden, de geschatte tijd is 2 uur. Mocht de zorgverlener tijdens het bezoek aan de patiënt zwaarder gaan ademen dan kan het zo zijn dat het masker vaker vervangen moet worden. Het mondkapje laten rusten om de nek heen is niet aan te raden. Op deze manier komen er zowel aan de binnenkant als buitenkant van het masker bacteriën. Wanneer het mondkapje dan opnieuw opgezet wordt is de functie meteen weg.

Wat zijn de algemene voordelen van mondmaskers

Het verspreiden van het virus wordt in zekere zin tegengehouden door het dragen van een FFP2 mondmasker, zoals bij bijvoorbeeld mensen die bij u in huis wonen of familieleden. De verspreiding door vochtdruppels en speeksel wordt ook tegengehouden door het FFP2 mondkapje. Dit is voornamelijk ideaal voor mensen die besmet zijn, maar hier geen weet van hebben. Door middel van het mondmasker zullen zij anderen minder snel besmetten. Ook al sluit het masker het gezicht goed af, het heeft ook het voordeel dat er geen grote plekken op het gezicht komen na het dragen van het product. Sommige maskers die gedragen moeten worden laten blauwe plekken achter op het gezicht, bij het FFP2 mondmasker is dit niet het geval.

Verschillende mondmaskers

Chirurgische maskers zijn maskers die zorgverleners gedragen wanneer zij een patiënt verzorgen of behandelen. Dit is het mondmasker die veel mensen momenteel aanschaffen. Dit product is meer voor de show, dan dat het ook daadwerkelijk effectief is. Deze maskers sluiten minder goed aan om het gezicht en laten hierdoor meer virussen binnen van buitenaf.

De FFP maskers zijn daarentegen veel efficiënter. Deze maskers zijn verdeeld onder FFP1, FFP2 en FFP3, waar het FFP2 mondmasker het meeste gebruikt wordt. Zoals eerder al genoemd zorgen deze maskers ervoor dat er geen schadelijke stoffen ingeademd worden. Het FFP2 mondmasker houdt 94% van de deeltjes buiten wanneer deze gebruikt wordt. Voor bijvoorbeeld het Covid-19 virus is dit veelal voldoende om niet besmet te worden of anderen te besmetten.

Related Posts
  1. Handgel Desinfectans Antibacterieel 100ml Handgel Desinfectans Antibacterieel 100ml Met alle bacteriën en virussen, is goed uit zoeken wat je beschermt van belang. Desinfectie handgel kan je hierbij helpen. De handgel zorgt ervoor dat bac...
  2. Handalcohol Desinfectans Antibacteriaal 500ml Handalcohol Desinfectans Antibacteriaal 500ml Hygiëne kan omschreven worden als een verzamelwoord voor het zo min mogelijk in contact komen met virussen en bacteriën. Desinfecterende handalcohol kan ...
Gerelateerde producten
    1. Mondmasker FFP2 KN95 gecertificeerd
      Mondmasker FFP2 KN95 gecertificeerd
      Excl BTW € 10,35
      € 12,52