The wishlist name can't be left blank

Daxtrio introduceert een hoogwaardig pakket aan disposable medische instrumenten

Daxtrio introduceert een hoogwaardig pakket aan disposable medische instrumenten

De eisen voor decontaminatie, sterilisatie, opslag en houdbaarheid van niet-disposable instrumenten worden steeds strenger waardoor u steeds meer tijd kwijt bent aan uw sterilisatieproces en de logistiek hiervan. Er zijn dus steeds meer artsen, huisartsenposten en ziekenhuizen welke kiezen voor het gemak en de betrouwbaarheid van disposable instrumentaria. Tot voor kort waren de disposable instrumentaria vaak van matige kwaliteit, fragiel of de samenstelling van een set was niet zoals u deze wenst.

Daxtrio introduceert nu een uitgebreid en hoogwaardig pakket aan disposable instrumentaria en complete sets waardoor wij zijn geslaagd om een assortiment van hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren. Deze instrumenten zijn ultrasoon gereinigd, vervaardigd van roestvast staal, nikkelarm, zeer fijn afgewerkt en altijd scherp!

De instrumenten zijn voorzien van een duidelijke kleurmarkering zodat u goed kunt zien dat het om een disposable instrument gaat. De houdbaarheid van een dichte verpakking is vijf jaar. Dit is aanzienlijk langer dan de één tot zes maanden houdbaarheid die geldig is voor verpakt niet-disposable instrumentaria.

Al met al kan disposable instrumentaria u een flinke besparing in tijd, investeringen en werkzaamheden opleveren:

 • minder handelingen
 • kruisbesmetting is uitgesloten doordat er bij iedere ingreep nieuwe en schone instrumenten gebruikt kunnen worden
 • er is geen autoclaaf en/of thermodesinfector meer nodig. U bespaart hiermee op ruimte, stroomverbruik, storingen en de kosten van het onderhoud aan deze apparaten
 • altijd schone, betrouwbare en scherpe instrumentaria in een constante samenstelling
 • raak geen instrumentaria meer kwijt bij centrale sterilisatie
 • geen sterilisatiekosten
 • geen personeelskosten voor het verzamelen, reinigen, verpakken, in- en uitruimen van de autoclaaf en thermodesinfector. Uw assistent(e) kan deze tijd besteden aan de zorg van uw patiënten
 • geen materiaalkosten voor demi-water, verpakkingsmaterialen, desinfectiemiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen etc.
 • minder logistieke kosten


Het NHG geeft aan in de richtlijn infectiepreventie “Reiniging en desinfectie of sterilisatie van instrumentarium”

Aanbevelingen disposable instrumentaria
• Gebruik steriel, bij voorkeur disposable (delen van) instrumentarium bij kritisch gebruik.

Daxtrio heeft een zeer breed en diep assortiment disposable instrumenten, zoals: Scharen, pincetten, klemmen, naaldvoerders, tangen, speculae maar ook diverse sets zoals: hecht- en onthechtsets, IUD set, ooglidcorrectiesets, vasectomiesets, partussets en nog vele andere in diverse maten en soorten. Mocht u meer willen weten of wenst u een demonstratie van de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Telefonisch op 088-1117666 of via mail: info@daxtrio.nl.

Related Posts
 1. Daxtrio Zaandam Daxtrio Zaandam Waar blijft de tijd. Al weer twee maanden geleden hebben we met het voltallige team rondom de jaarwisseling de verhuizing van Daxtrio van Broek op Langedijk richting Zaandam uitgevoerd.
 2. Kantoorartikelen bij Daxtrio Kantoorartikelen bij Daxtrio Kantoorartikelen bij Daxtrio? Jullie zijn toch specialist in medische producten en apparatuur? Jazeker, maar we denken ook graag mee met onze klanten. We zijn continu bezig om te kijken hoe, en waar we onze diensten voor u kunnen verbeteren.
 3. Technische dienst van Daxtrio Technische dienst van Daxtrio Vorige keer berichtte we op deze plek over de toevoeging van veelgebruikte kantoorartikelen aan ons assortiment.
 4. Griepvaccin & Veiligheidsnaalden Griepvaccin & Veiligheidsnaalden Vorig jaar vond er een grote verandering plaats in het proces rondom het griepvaccin. In voorgaande jaren ontving u het vaccin kant en klaar voor gebruik, dat wil zeggen de spuit en de naald gecombineerd.